x
Pentru a vă oferi o experiență mai bună, folosim cookies. Accept

Autorii cursului

trainer image

Viorica Zaharia

Este o jurnalistă cu o experiență de peste 20 ani în presa din Republica Moldova. A lucrat la Radio Europa Liberă, PRO TV Chișinău, Centrul de Investigații Jurnalistice, portalul MoldovaCurata.md. A participat, în calitate de consultantă, la elaborarea manualelor pentru ciclurile gimnazial și liceal pentru cursul opțional predat în școli Educație pentru Media. Este președintă a Consiliului de Presă , structură de autoreglementare media din Republica Moldova.

Este autoarea unor ghiduri și îndrumare pentru jurnaliști, inclusiv:Contact trainer

trainer image

Natalia Porubin

Este jurnalistă și expertă în comunicare în cadrul unor proiecte internaționale. Anterior a fost coordonatoare de proiecte la Centrul de Investigații Jurnalistice și consultantă comunicare în cadrul a două proiecte implementate de Ministerul Educației cu suportul Băncii Mondiale. A fost editoră a ziarului „Tribuna copiilor”, editoră-șefă „Gazeta liberă”, șefă de departament la ziarul „Moldova Suverană”, reporteră la ziarele „Univers pedagogic” și „Patria Tânără”. A avut colaborări cu UNICEF Moldova, alte organizații internaționale și naționale. Este membră a Consiliul de Presă.

Este autoarea unor ghiduri și îndrumare pentru jurnaliști, inclusiv:

Contact trainer

Cursul „Comunicare publică în cazuri de criză și pentru combaterea dezinformării” a fost dezvoltat de Asociația Presei Independente (API) , ca parte a proiectului UNICEF „Abilitarea jurnaliștilor din media regională și a studenților la jurnalism și sporirea rezilienței informaționale a publicului”, posibil prin sprijinul generos al poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite. pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul este responsabilitatea API și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale USAID sau ale Guvernului Statelor Unite.