x
Pentru a vă oferi o experiență mai bună, folosim cookies. Accept

Autorii cursului

trainer image

Viorica Zaharia

Este o jurnalistă cu o experiență de peste 20 ani în presa din Republica Moldova. A lucrat la Radio Europa Liberă, PRO TV Chișinău, Centrul de Investigații Jurnalistice, portalul MoldovaCurata.md. A participat, în calitate de consultantă, la elaborarea manualelor pentru ciclurile gimnazial și liceal pentru cursul opțional predat în școli Educație pentru Media. Este președintă a Consiliului de Presă , structură de autoreglementare media din Republica Moldova.

Este autoarea unor ghiduri și îndrumare pentru jurnaliști, inclusiv:Iată adresarea Vioricăi Zaharia pentru persoanele care încep acest curs de instruire online.

Contact trainer

trainer image

Natalia Porubin

Este jurnalistă și expertă în comunicare în cadrul unor proiecte internaționale. Anterior a fost coordonatoare de proiecte la Centrul de Investigații Jurnalistice și consultantă comunicare în cadrul a două proiecte implementate de Ministerul Educației cu suportul Băncii Mondiale. A fost editoră a ziarului „Tribuna copiilor”, editoră-șefă „Gazeta liberă”, șefă de departament la ziarul „Moldova Suverană”, reporteră la ziarele „Univers pedagogic” și „Patria Tânără”. A avut colaborări cu UNICEF Moldova, alte organizații internaționale și naționale. Este membră a Consiliul de Presă.

Este autoarea unor ghiduri și îndrumare pentru jurnaliști, inclusiv:

Iată adresarea Nataliei Porubin pentru persoanele care încep acest curs de instruire online.

Contact trainer

Platforma de e-learning a fost elaborată de Asociația Presei Independente (API) în cadrul proiectului “Consolidarea capacității jurnaliștilor de pe malul stâng al Nistrului de a reflecta activ și etic drepturile copilului”, realizat de API în parteneriat cu UNICEF Moldova, în cadrul Programului comun al ONU "Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului", cu suportul financiar al Suediei. Opiniile autorilor API nu neapărat coincid cu opinia Reprezentanței ONU în Republica Moldova.