x
Pentru a vă oferi o experiență mai bună, folosim cookies. Accept

Autorii cursului

trainer image

Aneta Gonța

Este cercetătoare, Magistru în jurnalism și științe ale comunicării și Doctor în politologie. A fost lectoră la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și directoare a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism. A efectuat stagii de cercetare la Institut de Hautes Etudes en Communications Sociales (IHECS) din Bruxelles, Belgia, la Universitatea din Bologna, Italia, European Union Visitors Programme al Uniunii Europene, Școala de Jurnalism din Missouri, SUA. Din decembrie 2021 este membră și vicepreședintă a Consiliului Audiovizualului.

Este autoarea și co-autoarea unor studii, rapoarte de monitorizare, comunicări științifice și articole în reviste de circulație națională și internațională, portaluri tematice, la teme care vizează concentrarea proprietății, pluralismul și diversitatea mediatică, reflectarea în media a campaniilor electorale, sursele de finanțare și subvențiile din surse publice pentru instituțiile mass-media, combaterea falsurilor etc. A realizat ciclul de video explainere „Manipularea pe înțelesul tuturor”.


Iată adresarea Anetei Gonța pentru persoanele care încep acest curs de instruire online.

Contact trainer

trainer image

Ion Bunduchi

Este expert național și formator media, director executiv al Asociației Presei Electronice (APEL). A fost redactor și redactor-șef al Redacției emisiuni copii şi tineret, director programe la Radio Moldova Actualități, director Radio Antena C. A fost lector superior la facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. A efectuat stagiu la Şcoala Superioară de Jurnalism din Lille, Franţa.

Este autor și coautor al unor ghiduri și îndrumare pentru jurnaliști, inclusiv:

- „Şapte paşi către microfon: Ghid pentru tinerii care doresc să creeze un studio radio”;
- „Radio local: vade-mecum pentru studenţii-stagiari”;
- „Ghidul furnizorilor de servicii media audiovizuale privind Codul serviciilor media audiovizuale”;
- ”Книга стиля редакции портала Laf.md для гендерновного равенства, продвижения участия женщин и освещения насилия на гендерной основе”;
- „Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova: comentariu explicativ”

Iată adresarea lui Ion Bunduchi pentru persoanele care încep acest curs de instruire online.

Contact trainer

Platforma de e-learning a fost elaborată de Asociația Presei Independente (API) în cadrul proiectului “Consolidarea capacității jurnaliștilor de pe malul stâng al Nistrului de a reflecta activ și etic drepturile copilului”, realizat de API în parteneriat cu UNICEF Moldova, în cadrul Programului comun al ONU "Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului", cu suportul financiar al Suediei. Opiniile autorilor API nu neapărat coincid cu opinia Reprezentanței ONU în Republica Moldova.